Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، فرزانه نیکرو معاون توانبخشی بهزیستی تهران در یک گفت و گوی رادیویی در پاسخ به این پرسش که چرا معابر و شهر‌ها دسترسی مطلوب برای معلولان را ندارد و برای آن ها مناسب سازی نشده است؟ اظهار کرد:در مقایسه با حداقل ۱۰ سال گذشته می‌توانیم بگوییم که در زمینه مناسب سازی, شاهد تغییرات بسیار خوبی در سطح شهر و مبلمان شهری هستیم هرچند که هنوز مشکلات بسیار زیادی برای معلولان وجود دارد، اما با تعامل به وجود آمده با شهرداری و فنی مهندسی‌های جا‌های مختلف، سعی شده است که تا حدی، این موضوع تسهیل پیدا کند، اما کار زیاد دارد و در این میان، ما به عنوان دبیر اجرایی مناسب سازی، با شهرداری‌ها ارتباط مستقیمی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: طبق قانون حمایت از حقوق معلولان که مصوب شده است شهرداری‌ها موظف هستند که معابر را برای معلولین قابل دسترسی و بهسازی کنند و این کار هم انجام شده است، اما تا حدی با کندی در حال انجام است به طوری که در بسیاری از مکان ها، هنوز آن توقعی که ما داشته ایم محقق نشده است.

نیکرو تصریح کرد: ما به طور مداوم نظارت می‌کنیم و نه تنها شهردلری بلکه تمامی اماکن عمومی که مستلزم مناسب سازی برای تردد معلولین هستند را پیگیری و فرم‌هایی را نیز تکمیل می‌کنیم و نامه نگاری می‌کنیم و از آن‌ها درخواست می‌کنیم که دسترسی برای معلولین را افزایش دهند، اما در برخی از مکان‌ها تا حدی با کندی انجام شده و در مقابل، در برخی از جا‌های دیگر، این کار به خوبی صورت گرفته و در این راستا, حکم قانون نیز اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید:

مبلغ ۴۸۰ هزار تومان برای معلولان فاقد شغل واریز شد

معاون توانبخشی بهزیستی تهران گفت: در یکی دو سال اخیر، به سازمان فنی و مهندسی هم ابلاغ شده است هر ساختمانی که بخواهد از شهرداری مجوز بگیرد و همچنین اماکن عمومی در حال ساخت نیز  باید برای معلولین قابل دسترسی باشد و این موضوع در آینده در دستور کار است اما ساختمان‌هایی که از قبل ساخته شده اند نیاز به ترمیم دارند که امیدواریم هرچه سریع‌تر این کار انجام شود.

وی در رابطه با قطعی بیمه تكمیلی و حتی بیمه سلامت برای معلولان  ادامه داد: تعداد زیادی از مددجویان بیمه پایه داشتند و بیمه سلامت و... تمدید شده است اما در خصوص بیمه تکمیلی باید گفت که بیش از دو سه سال است که بیمه تکمیلی نداریم اما چند سالی,  طرف قرارداد با یکی از بیمه های مکمل طرف قرارداد بودیم و تعهداتی داشتند و کارهایی نیز انجام می شد که متاسفانه به دلیل عدم تامین منابع مالی, قادر به تمدید بیمه تكمیلی برای مددجویان نبوده ایم و چند سالی است که از طرف سازمان بهزیستی, بیمه تکمیلی نداریم.

نیکرو با اشاره به حداقل دریافتی مددجویان افزود: مستمری و کمک هزینه مددجویان ضایعات مغزی نخاعی در گذشته بسیار کم بوده است اما در سال ۱۴۰۰ افزایش خوبی داشته است و در حال حاضر هم با افزایش برای معلولین پرداخت می شود و حدود ۵۶ درصد معلولان شهر تهران مستمری دریافت می كنند و حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی و معلولیت های شدید هم تغییر كرده است.

معاون توانبخشی بهزیستی تهران, در پاسخ به این سوال مبنی بر رایگان بودن استفاده از اماكن ورزشی برای معلولان رایگان یا خیر؟ تاکید کرد: در خصوص رایگان بودن اماکن ورزشی باید گفت که معمولا شهرداری ها, تسهیلاتی را برای مددجویان درنظر می گیرند.  به طور مثال؛ اگر معلول ما کارت معلولیت یا گواهی دارد برخی از این اماکن,  تخفیف هایی را برای آن ها درنظر می گیرند اما واقعیت این است که بنده جایی نخوانده ام که  استفاده معلولان از امكانات ورزشی باید كاملا رایگان باشد.

وی تاکید کرد: گفته می شود که سخت ترین کار در ایران, کار در معدن است اما ما که در بهزیستی کار می کنیم از لحاظ جسمی نه اما از نظر روحی, کار ما بسیار سخت تر از افرادی است که در معدن کار می کنند چراکه ما عاشقانه در خدمت جامعه هدفمان هستیم و از این که این کارها را انجام می دهیم ناراحت نیستیم اما جاهایی که کمبود است و در جاهایی که نمی توانیم بیشتر از این خدمت رسانی کنیم دست و بال ما بسته است اما اتفاق های خوبی بالاخص در سال ۱۴۰۰ رخ داده است و امیدواریم که این کمک هزینه ها بیشتر شود تا بتوانیم بهتر در خدمت جامعه هدف خود قرار بگیریم.

نیکرو در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در بحث تورم و مشکلاتی که به وجود آمد به دلیل این که اغلب تجهیزات ما وارداتی بوده اند و کمتر در کشور ساخته می شده است و حتی تولید داخل هم با ابزار وارداتی هستند به همین دلیل با تورم بسیار زیادی روبرو شدند و به همین دلیل, ما در سال گذشته, خدماتی که توانستیم در زمینه لوازم توانبخشی, به مددجویان دهیم تعدادی از تجهیزات را در اختیار آن ها قرار دادیم و در قسمت کمک هزینه هم سعی کردیم که به آن ها کمک کنیم تا بتوانند تجهیزات لازم را تهیه کنند. به طور مثال؛ قیمت یک ویلچر معمولی که مددجوی جسمی حرکتی به آن نیاز دارد حداقل, سه برابر شده است اما تا جایی که توانستیم این لوازم را خودمان تهیه کردیم و به طور رایگان در اختیار معلولان قرار دادیم  و برخی هم كمك هزینه خرید دریافت كردند و تا حد امكان، مبلغی به افرادی كه خودشان تجهیزات را تهیه كرده‌اند عودت داده شده است.

بیشتر بخوانید:

معلولان و افراد تحت پوشش بهزیستی مشکلات خود را با ما در میان بگذارند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان بهزیستی معلولان و جانبازان توانبخشی معلولان برای معلولان برای معلولین مناسب سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط

جواد سپاهی  اظهارکرد: امیدوارم با تعیین فرصت یک ماهه جهت متناسب سازی محیط در سطح شهرستان برای خدمات دهی مطلوب به معلولان و جانبازان چابهار شاهد حل مشکلات بعد از گذشت سالها انتظار باشیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲ هزار نفر معلول در چابهار وجود دارد و کمتر از پنج درصد محیط ادارات برای تردد معلولان مناسب سازی شده‌اند افزود: تمامی ادارات و سازمان‌های این هرستان موظف هستند تا یک ماه آینده برای متناسب سازی محیط ویژه برای خدمات دهی مطلوب به معلولان وجانبازان در سطح ادارات اقدام کنند.

فرماندار چابهار ادامه داد: ادارات آموزش پرورش، فرهنگ و ارشاد، فنی وحرفه ای و بهزیستی می‌توانند با برگزاری کلاس‌های آموزشی و برگزاری همایش‌ها و دستاوردهای خود در فعال کردن و کشف استعدادهای معلولان قدم مثبتی بردارند.

وی بیان کرد: کارشناسان اداره بهزیستی جهت بررسی مکان‌ها سطح شهر با بازدیدهای مکرر می‌توانند در استانداردسازی محیط براساس نیاز هر منطقه اقدام کنند.

سپاهی ضمن قدردانی از شهرداری چابهار در اجرای پیاده‌روسازی و جدول گذاری برای رفاه حال معلولان گفت: با توجه به این اقدامات موثر، امیدواریم روند متناسب سازی طبق نظارت ادارات مرتبط انجام، تا معلولان با سهولت بیشتر رفت وآمد کنند.

وی ادامه داد: محل پارک خودروهای معلولان در شهر چابهار مشخص شده و نظارت مکرر ارگان های مرتبط مورد انتظار است.

فرماندار چابهار تصریح کرد: متناسب سازی محل‌های تفریح از جمله ساحل و پارک‌ها و در سایر محل های مشخص شده متناسب سازی محیط برای معلولان برنامه ریزی و اجرایی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • خودرو شاهین امروز ۱۵ اردیبهشت چند شد؟ + جدول قیمت
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از شنبه با ۲ آپشن/ بالاخره دولت دستور همسان‌سازی حقوق‌ها را داد
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای افراد قطع عضو
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای کربنی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • افزایش پوشش اینترنت نسل چهارم در سرولایت نیشابور