Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@21:39:34 GMT

صدایی که شنیده شد

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۹۱۹۶

صدایی که شنیده شد

یک سال از شروع دولت می‌گذرد، دولتی که از آن به‌عنوان «دولت محرومان» یاد می‌شود و اولویت اصلی خود را بر رفع محرومیت و توانمندسازی محرومان گذاشته است و بعد از سال‌ها طیف وسیعی از افراد آسیب‌پذیر احساس کردند که در عالی‌ترین سطوح صدایشان شنیده می‌شود.

روزنامه ایران:  سازمان بهزیستی کشور با تحت پوشش قرار دادن بیش از 7 میلیون نفر یکی از مهم‌ترین نهادهای حمایتی است که با بودجه عمومی به چند گروه از افراد خدمات ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان، کودکان، معلولان و سالخوردگان جامعه هدف سازمان بهزیستی را تشکیل می‌دهند که در حوزه‌های مراقبت، پیشگیری، توانبخشی و نگهداری خدمات حمایتی تخصصی دریافت می‌کنند. این سازمان با این جامعه هدف گسترده در یک سال گذشته توانسته بودجه‌ای فراتر از لایحه دولت در سال 1401 دریافت کند و بر خلاف پیش‌بینی‌ها اعتباراتش افزایش داشت و از حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به ۲۳ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان رسید که هدیه‌ای ارزشمند برای زنان، کودکان و معلولان تحت پوشش این سازمان بود. به کارنامه یک ساله این نهاد حمایتی نگاهی انداخته‌ایم.

​​​​​​​افزایش 20 درصدی مستمری معیشتی
مددجویان سازمان بهزیستی اگر تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نباشند مبلغی را به‌عنوان مستمری معیشتی ماهانه دریافت می‌کنند. بنا به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور افزایش 20 درصدی مستمری معیشتی مددجویان سازمان بهزیستی از پایان فروردین ماه و با همکاری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها انجام شده است. در لایحه بودجه سال 1401، مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان 20 درصد افزایش یافته است این در حالی است که افزایش حقوق بازنشستگان و شاغلان به طور متوسط 10 درصد بوده است.


سیدمرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کل کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» گفت: در سازمان بهزیستی چند نوع مستمری داریم؛ یک بخشی از این مستمری‌ها نیازمند مصوبه هیأت وزیران است و رقم آن را هیأت وزیران مشخص می‌کند اما مستمری معیشتی مستمری ای است که سازمان بهزیستی و کمیته امداد هر دو رقم ثابتی را بر اساس بعد خانوار به مددجویان خود پرداخت می‌کنند. این مستمری اعتبار مشخصی دارد و هر دو دستگاه باید رقم ثابتی را پرداخت نمایند.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با اشاره به افزایش حداقل20 درصدی مستمری مددجویی بهزیستی در سال‌جاری، افزود: در سال‌های گذشته پرداخت‌ها متفاوت بوده، به گونه‌ای که خانواده یک نفره 350 هزار تومان، دو نفره 500 هزار تومان، سه نفره 700 هزار تومان، چهار نفره 900 هزار تومان و پنج نفر به بالا یک میلیون و 100 هزار تومان دریافت کرده است و امسال نیز پرداختی‌ها افزایش 20 درصدی داشته است.


معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه مستمری معیشتی از اعتبارات سازمان بهزیستی کشور برای ریشه‌کنی فقر مطلق پرداخت می‌شود، گفت: در بند (ب) تبصره (14) لایحه بودجه سال 1401 نیز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده است با همکاری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و با استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ضمن دهک‌بندی درآمدی تمامی خانوارهای یارانه بگیر نسبت به حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پردرآمد اقدام کنند تا منابع حاصل از آن صرف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر با اولویت خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی نهادهای حمایتی و همچنین اجرای مواد متعدد قانون حمایت از حقوق معلولان شود که این همان مستمری معیشتی است که به مددجوها پرداخت می‌شود. تفاوتی بین گروه هدف سازمان برای دریافت این مستمری وجود ندارد اما بسته به نوع گروهی که مددجو در آن قرار گرفته مستمری‌های دیگری هم دریافت خواهند کرد؛ مثل حق پرستاری، حق نگهداری در منزل، مستمری نگهداری در مراکز شبانه روزی، مستمری نگهداری در مراکز روزانه و... که هر کدام شامل مددجویان خاص آن گروه می‌شود.
وی گفت: با توجه به عنایت مجلس و دولت اعتبارات سال 1401 برای فعالیت‌های سازمان بهزیستی و چندین فعالیت جدید مخصوصاً در حوزه آسیب‌های اجتماعی و زنان رشد 45 درصدی داشته است که این فعالیت‌ها با اولویت مسکن، اشتغال و معیشت اجرایی می‌شود.


حذف سهم‌ آورده مددجویان بهزیستی در نهضت ملی مسکن

مسکن یکی از نیازهای اساسی هر خانواده‌ای است و از آنجا که جامعه هدف بهزیستی متشکل از زنان سرپرست خانوار، خانوارهای دارای ایتام و معلولان سرپرست خانوار است، تأمین مسکن برای این افراد که جزو اقشار آسیب پذیر بوده و نیازمند حمایت بیشتری هستند جزو یکی از مهم‌ترین نیازها تلقی می‌شود. به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، موضوع تأمین مسکن در کنار معیشت و اشتغال یکی از سه راهبرد اصلی و اساسی است که به‌عنوان زیرساخت خانواده مطرح می‌شود، در این راستا معاونت مشارکت‌های مردمی سازمان مذکور در حوزه مسکن نیز وظایفی برعهده دارد. پرداخت کمک هزینه احداث و خرید مسکن به مددجویان دارای پروانه ساختمانی یا سند مالکیت، کمک به تأمین مسکن معلولان سرپرست خانوار دارای شدت معلولیت خیلی شدید و شدید و زنان سرپرست خانوار جزو سه دهک آخر درآمدی با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، کمک به تأمین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول با مشارکت بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و سازمان ملی زمین و مسکن، کمک به تأمین مسکن خانوارهای روستایی تحت پوشش با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمک به تأمین مسکن خانوارهای دارای ایتام با مشارکت بنیاد مسکن، صندوق توسعه ملی و سازمان برنامه و بودجه از جمله مسئولیت‌های مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی در حوزه مسکن به شمار می‌رود. علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در آخرین نشست خبری خود درخصوص موضوع مسکن گفت: مسکن در سازمان بهزیستی رشد بسیار فزاینده‌ای داشته است و در هفته بهزیستی 2800 واحد مسکونی افتتاح شد. قادری تصریح کرد: در برنامه ملی که به‌عنوان طرح نهضت ملی مسکن بیان شده، قرار است عملیات  احداث 40هزار واحد مسکونی با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) آغاز شود. این در حالی است که پیش از این قادری گفته بود برای خانواده‌های دارای دو عضو معلول و بیشتر در مسکن شهری ۲۰۰ میلیون و برای مسکن روستایی ۱۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض اختصاص می‌یابد. از این گذشته در حوزه مسکن یکی از مهم‌ترین اقدامات سازمان بهزیستی کشور حذف سهم آورده مددجویان در نهضت ملی مسکن بود. بر این اساس بهره تسهیلات بانکی موضوع این بخش، برای مددجویان بهزیستی از ۱۸ به ۵ درصد تبدیل ‌شد که اقدام بسیار خوبی برای خانه‌دار شدن مددجویان در طرح نهضت ملی مسکن قلمداد می‌شود از این گذشته مددجویان جامعه هدف سازمان برای ثبت‌نام اولیه در نهضت مسکن نیازی نبود که حتماً مبلغ اولیه آورده را واریز نمایند تا روند ثبت‌نامشان کامل ‌شود، می‌توانستند در طرح ثبت‌نام کنند و بعد از تسهیلات بانکی برای پرداخت آورده اولیه استفاده نمایند.

پشت نوبتی‌ها صفر شد

سال‌ها بود که گروهی از مددجویان پشت نوبت دریافت خدمات از سازمان بهزیستی کشور می‌ماندند در فروردین ماه 1401 حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» با بیان اینکه امسال اعتباری را برای گروهی از پشت نوبتی هایمان در نظر گرفته‌ایم، گفت: در بهزیستی بیش از دومیلیون و هشتصد هزار خانوار مددجو داریم که نزدیک به هفت میلیون نفر می‌شوند از این تعداد در حال حاضر یک میلیون و صدهزار خانوار در قالب دومیلیون و صدهزار نفر مستمری دریافت می‌کنند و طبیعتاً مابقی پشت نوبت هستند که ان‌شاءالله در سال جدید بخشی از این افراد را با اولویت معلولان شدید و خیلی شدید از دهک‌های پایین‌تر ان شاءالله به جمعیت هدف سازمان اضافه می‌ کنیم.» و چند ماه بعد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشستی خبری با بیان اینکه برخی از پشت نوبتی‌ها بیش از سه سال پشت نوبت مانده و منتظر منابع بودند، گفت: تمام پشت نوبتی‌های بهزیستی که طی سه سال گذشته از کمیسیون‌های تخصصی گذشته و منتظر منابع بودند، صفر شد و ۱۳۰ هزار خانوار وارد چرخه مستمری شدند و اکنون ۲ میلیون و ۶۷۰ خانوار تحت پوشش سازمان هستند و مستمری ماهانه دریافت می‌کنند.

رشد اعتبارات تجهیزات توانبخشی

بسیاری از مواردی که شاید برای ما در زندگی روزمره دارای اهمیت چندانی نباشد برای افراد دارای معلولیت جزو ضرورت‌های زندگی تلقی می‌شود. عصا، سمعک، ویلچر و... تجهیزاتی هستند که به استقلال افراد دارای معلولیت در جامعه کمک می‌کنند اما نوسان قیمت ارز در بازار و تحریم‌ها موجب شده که افراد دارای معلولیت برای تهیه این وسایل با مشکلاتی مواجه شوند، این در حالی است که طی سال‌های گذشته بودجه تجهیزات توانبخشی در محل بودجه سازمان بهزیستی کشور همواره از رشد خوبی برخوردار بوده است و ایران پیشگام ارائه خدمات توانبخشی در منطقه است و در این زمینه با کشورهای توسعه یافته اروپایی برابری می‌کند.
مرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» از رشد بودجه حوزه توانبخشی خبر داد و گفت: بودجه حوزه توانبخشی در لایحه بودجه 1401 به نسبت سال قبل از رشد 26 درصدی برخوردار شده است. بنا به گفته حسینی در لایحه، دولت برای سال آینده 5660 میلیارد تومان در نظر گرفته است. سیدمرتضی حسینی افزود: در سال‌جاری حدود 4500 میلیارد تومان برای حوزه توانبخشی اعتبار در نظر گرفته شد که تاکنون حدود 70 درصد این رقم تخصیص اعتبار یافته است.


رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شده بود وجود حتی یک معلولِ فاقد ویلچر در کشور را رد و با بیان اینکه در فضای توانبخشی و دریافت ویلچر حتی یک پشت‌نوبتی نداریم، گفت: هیچ فرد معلولی در کشور وجود ندارد که به ویلچر نیاز داشته باشد اما فاقد آن باشد. وی افزود: در صورت وجود حتی یک معلول فاقد ویلچر باید گفت وای به حال بنده که فردی در اقلیم مقدس نظام جمهوری اسلامی به خاطر نداشتن ویلچر از امکان حضور مؤثر در جامعه محروم شود. قادری ادامه داد: چطور می‌توانیم واژه توانمندسازی را تعریف کنیم درحالی که فردی برای حضور در جامعه به تجهیزات توانبخشی‌ دسترسی ندارد‌. وی در پاسخ به راهکارهای اتخاذ شده برای مقابله با گرانی‌ و تأمین لوازم توانبخشی مورد نیاز معلولان، گفت: طبق شیوه‌نامه‌های موجود، بهزیستی هر ۵ سال یکبار موظف به دادن ویلچر به معلولان است اما ما این شیوه‌نامه را قبول نداریم. در حوزه توانبخشی سازمان از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان پیگیر بومی‌سازی و صنعتی‌سازی این اقلام است تا تجهیزات توانبخشی با رعایت کیفیت و کاهش زمان انتظار در کشور تولید شود. بنا به گفته کاظمی معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز به طور کلی برای تجهیزات توانبخشی تا سقف ۳۳ میلیون تومان برای ۵ وسیله، کمک هزینه پرداخت می‌کند.

افزایش دو برابری وام اشتغال برای مددجویان بهزیستی

اشتغال همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد مختلف جامعه بوده است که افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هم از این قاعده مستثنی نیستند. مهندس سیدمحمدحسن صافی سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» با بیان اینکه سال گذشته این سازمان بالاتر از سقف تعهداتش در زمینه اشتغال عمل کرده است از افزایش وام اشتغال به مبلغ 100 میلیون تومان خبر داد. سیدمحمدحسن صافی، سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور درخصوص وضعیت اشتغال جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال 1400 طبق برنامه ششم توسعه باید 60 هزار و 119 شغل ایجاد می‌شد و باید سالانه 6 درصد به این رقم اضافه می‌شد؛ در واقع عملکرد سازمان بهزیستی تحقق 102 درصدی این عدد بود ولی ما بیشتر از این برای 61 هزار و 465 نفر شغل ایجاد کردیم. مهندس صافی با بیان اینکه وام اشتغال از 50 میلیون تومان به 100 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است، افزود: تا اواسط سال 1400 مبلغ وام اشتغال برای مددجویان سازمان بهزیستی کشور 50 میلیون تومان بود که با پیگیری‌های کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور مبلغ این وام به 100 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. وی در مورد مشمولان دریافت این وام و چگونگی دریافت آن گفت: وام اشتغال 100 میلیون تومانی کارمزد 4 درصد دارد و بازپرداخت آن 84 ماه است.


وی با بیان اینکه اعتبارات بند ب تبصره 16 از سه هزار میلیارد تومان به 10 هزار میلیارد تومان افزایش داشته افزود: پیش‌بینی کردیم امسال صد هزار فرصت شغلی تدارک ببینیم هر چند بر اساس برنامه ششم توسعه موظف به ایجاد شغل تنها برای 63 هزار و 727 نفر هستیم ولی امیدواریم از طریق زیست بوم اشتغال و آموزش‌ها و مهارت‌هایی که خواهیم داشت بتوانیم برای صد هزار نفر شغل ایجاد کنیم. چون مبلغ 10 هزار میلیارد تومان هم اعتبارات بند ب تبصره 16 برای بهزیستی در لایحه بودجه در نظر گرفته شده است که قبلاً سه هزار میلیارد تومان بوده و این چند برابر شدن اعتبارات اهمیت زیادی دارد.
وی درخصوص پرداخت کمک هزینه ارتقای کارایی معلولان (ماده 12 قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت) نیز گفت: اعتبار این بخش 153 میلیارد تومان بود که سال گذشته با این اعتبار پرداخت‌ها برای نزدیک به 30 هزار نفر تثبیت شغل ایجاد کردیم. امسال علی رغم ابلاغ قانون افزایش حداقل دستمزد بنا داریم این عدد را بین 30 تا 40 درصد افزایش دهیم. البته نیاز به منابع اعتباری زیادی دارد که به‌دنبال افزایش منابع هستیم.


اما همان طور که اشاره شد سازمان بهزیستی کشور سازمانی عریض و طویل با جامعه هدفی گسترده است مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور توسعه و نظارت بر برنامه‌های بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب و بند هفت این سیاست‌ها که به استفاده از گروه‌های جهادی تأکید می‌کند از رویکرد مردمی‌سازی خدمات سازمان بهزیستی کشور خبر می‌دهد. سیدمحمد جواد حسینی، مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور توسعه و نظارت بر برنامه‌های بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی جامعه هدف گسترده‌ای دارد البته بودجه سازمان قطعاً پاسخگوی این حجم از جامعه هدف برای ارائه خدمات نیست. بنابراین با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب و بند هفتم این سیاست‌های که به استفاده از گروه‌های جهادی تأکید می‌کند، رویکرد مردمی‌سازی خدمات سازمان را در برنامه‌ها قرار دادیم. در رویکرد مردمی‌سازی فضا کاملاً تخصص محور است اگر شرایط فراهم باشد ظرفیت‌های خوبی در بین نیروهای مردمی موجود است و دولت می‌تواند در سطح دستگاه‌ها و ارگان‌ها نقش تسهیلگر را داشته باشد. وی با اشاره به برکت‌های زیاد ارائه خدمات توسط مردم برای خود مردم گفت: به‌دنبال این هستیم ساختاری در سازمان بهزیستی کشور برای استفاده از نیروهای داوطلب متخصص ایجاد کنیم تا مجموعه‌های داوطلبی شکل بگیرد و در حوزه‌های مختلف بتوانیم با کمک نیروهای متخصص به جامعه هدف خدمات ارائه کنیم تا رویکرد مردمی‌سازی سازمان بهزیستی بر اساس نگاهی که رهبر معظم انقلاب داشتند ان شاءالله محقق شود.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور رئیس سازمان بهزیستی کشور سازمان بهزیستی کشور افراد دارای معلولیت هزار میلیارد تومان رویکرد مردمی سازی تجهیزات توانبخشی کمک به تأمین مسکن یکی از مهم ترین دریافت می کنند حوزه توانبخشی سرپرست خانوار مستمری معیشتی نهضت ملی مسکن میلیون تومان پشت نوبتی ها لایحه بودجه هزار تومان وام اشتغال هدف سازمان جامعه هدف شغل ایجاد سال گذشته سیاست ها تحت پوشش سال 1401 سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاموشی صدایی ماندگار

اهالی رادیو در چند وقت اخیر هر خبری که از مسعود اسکویی، گوینده و مجری پیشکسوت می‌شنیدند، دل‌دل می‌کردند که خبر رفتن او نباشد؛ خبری که در نهایت روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت منتشر شد تا اسکویی را برای همیشه تبدیل به خاطره کند و داغی بر دل دوستدارانش شود.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو یادنامه روزنامه «جام‌جم» برای مسعود اسکویی، گوینده رادیو است که روز چهارشنبه دار فانی را وداع گفت.

هربار که در طول سال‌های قبل پیچ رادیو را می‌چرخاندیم تا صدا به وقت ورزش به گوش‌مان برسد، صدای مسعود اسکویی نشان‌مان می‌داد که به ایستگاه رادیو ورزش رسیدیم‌؛ همین‌قدر آشنا و پر از خاطره. مسعود اسکویی را باید ازجمله قدیمی‌ترین مجریان و گویندگان ورزشی صدا و سیما دانست. او اخیرا به واسطه شکستگی ناحیه لگن و پا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بود و در نهایت چشم از جهان فروبست. زنده‌یاد اسکویی دوره تهیه‌کنندگی برنامه‌های تلویزیونی را در تلویزیون آلمان گذراند و یک سال در شهرهای زونه گورگ و ماینس با تلویزیون همکاری کرد. یکی از شاخصه‌های او در اجرا، ارائه گزارش مسابقات ورزشی بدون نگاه جانبدارانه بود. اسکویی ازجمله گویندگانی بود که بیش از پنج دهه در رادیو و تلویزیون فعالیت ‌کرد و با صدای متفاوت و جوانی که داشت، مخاطبان را پای رادیو و تلویزیون می‌کشاند. او از سال ۱۳۴۵ به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمد و سابقه حدودا ۵۷ سال گزارشگری و فعالیت در رادیو و تلویزیون را برای خود به ثبت رساند. ابتدای کار او گویندگی اخبار در تلویزیون بود و با گزارش بازی دوستانه فوتبال بین تیم‌های پرسپولیس و کویت (در کویت، سال ۱۳۵۰) وارد تیم گزارشگران شد. صدای خاص او باعث شد در دورانی که تلویزیون هنوز فراگیر نشده بود، بسیاری از مخاطبان صحنه‌های مسابقات ورزشی را با صدای او در خاطر تجسم کنند. 
   
استمرار برای ماندگاری
استاد اسکویی پیش از این و به مناسبت سالگرد رادیو ورزش گفته بود: ۲۲ سال پیش شاید خیلی‌ها می‌گفتند شما در شبکه رادیویی ورزش چه کار می‌خواهید بکنید؟ چه می‌خواهید بگویید؟ اما امروز می‌بینیم شبکه ورزش به جایی رسیده که حتی ۲۴ ساعت هم برای آن کم است و باید کانال دیگری هم کنار این شبکه باشد و اگر آن کانال هم راه‌اندازی شود، برای آن ۲۴ ساعت برنامه خواهیم داشت چون این شبکه توسعه یافته و مخاطبان وفاداری پیدا کرده است.او عنوان کرده بود: تخصص اصلی‌ام، والیبال است ولی چون آن زمان تعداد کسانی که گزارش ورزشی می‌کردند کم بود، فوتبال هم گزارش می‌کردم. مجبور بودیم همه ورزش‌ها غیر ازکشتی را هم  گزارش کنیم. دردوران آموزش یاد داده‌اند که باید طوری گزارش تهیه کنیم که مخاطب خودش را درکنار زمین احساس کند. وقتی درگزارش والیبال می‌گویم که از منطقه۲ آبشار را زدند، شنونده باید بداند منطقه ۲ کجاست. یک گزارشگر ورزشی باید دقیق شماره لباس ورزشکار را بلد باشد یا باید بداند پست فلان بازیکن چیست و درچه منطقه‌ای بازی می‌کند. حتی رنگ لباس‌ها را باید برای شنونده توضیح دهیم؛ مثلا زمانی که می‌گویم توپ در منطقه ۲ خوابید، باید تشریح کنم که توپ درمنطقه دوی زمین کدام تیم خوابید! اینها را باید دقیق درگزارش‌ها رعایت کرد که متأسفانه برخی دوستان از آن غافلند.یا مثلا وقتی می‌گویم لیبرو، باید توضیحبدهم لیبرو چه کسی است. مجری یا گزارشگر نباید جانبداری کند و علائق خودش را نشان بدهد چون هر بیننده یا شنونده‌ای زود متوجه می‌شود گزارشگر به چه سمت و سویی گرایش دارد. البته گاهی که تیم‌های با تیم‌های خارجی بازی دارند که طرفداری نسبی قابل قبول است. 
   
یک عاشق و یک صدای ماندگار 
دوستان و همکاران مسعود اسکویی خاطرات بسیاری از او دارند. خسرو والی‌زاده، گزارشگر قدیمی در همین خصوص به جام‌جم گفته بود: من و آقای اسکویی بیش از ۳۰ سال همکار بودیم و در واقع ایشان استاد من بود. مرتب هم با هم کار می‌کردیم اما این اواخر به دلیل شرایط جسمانی، ایشان کمتر سر برنامه می‌آمد. در این مدت هم وزیر و برخی بازیکن‌های قدیمی به عیادت‌شان رفتند. ما در برنامه‌های بسیاری همکار بودیم اما برنامه‌ای که به صورت طولانی‌مدت در خدمت‌شان بودم برنامه «صدای ورزش» بود که البته مدتی است پخش نمی‌شود. من فکر می‌کنم دلایل بسیاری باعث می‌شود یک نفر تا این حد در کار خود موفق باشد و مردم هم دوستش داشته باشند. یکی از مهم‌ترین آنها عشق به کارشان بوده. چون من هم این خصوصیت را دارم و به‌نظرم تا کسی به کارش عشق نورزد و آن را دوست نداشته باشد و در درجه اول به درآمد آن فکر ‌کند، نمی‌تواند در کارش موفق و ماندگار شود. مورد بعدی، صدای ایشان بود که بسیار صدایی مخملی و ماندگار و بسیار جذاب و گیرایی داشت و بعد هم باشخصیت و بی‌حاشیه بودنش و احترامی که در جمع رسانه‌ای‌های ورزشی دارد، باعث چنین شخصیتی ماندگار شد. 
   
صدای ماندگار ورزش ایران
کیومرث هاشمی، وزیر ورزش هم در پی درگذشت مسعود اسکویی پیام تسلیت منتشر کرد. در متن پیام او آمده است: در نهایت تأسف و تاثر، گوینده پیشکسوت رادیو «استاد مسعود اسکویی» دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. زنده‌نام استاد مسعود اسکویی با صدای خاص، شاخص و کم‌نظیرش راوی لحظات افتخارآفرین ورزشکاران و تیم‌های ورزشی ایران عزیز بود و همواره صدای نافذش در گوش مردم ورزش‌دوست، طنین‌انداز می‌شد. صدای ماندگاری که یادآور روایت‌های مختلفی از ورزش ایران بود و همواره با صداقت، تخصص و انصاف سخن بر زبان می‌راند و نقش‌آفرینی مهمی در شور و نشاط اجتماعی داشت و با نقد و نظرهای کارشناسانه‌ خود اثرات مهمی را در ورزش کشور برجای گذاشت.بدون شک آنچه از مسعود اسکویی به‌عنوان یک شخصیت برجسته‌ رسانه‌ای در تاریخ ورزش ایران و رسانه‌ ملی به یادگار ماند، می‌تواند الگوی مناسب و قابل اعتنا برای جوانان علاقه‌مند به این حرفه باشد. به این وسیله ضایعه فقدان اندوهبار گوینده‌ توانا و فرهیخته‌ رادیو را به خانواده‌ محترمش، همکاران این مرحوم در رسانه‌های جمعی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خصوصا اهالی رادیو ورزش تسلیت می‌گویم و برای آن عزیز غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و سلامتی خواستارم. 

 چشم امید به بازگشت او داشتیم
در پی درگذشت مسعود اسکویی، گوینده پیشکسوت رادیو و تلویزیون، رئیس سازمان صداوسیما در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت. متن پیام به این شرح است: چشم امید به بازگشت و بهبود استاد مسعود اسکویی داشتیم تا بار دیگر با صدای جادویی و سحرانگیز خود، گوش‌های‌مان را بنوازد. در گفت‌وگو با استاد که روی تخت بیمارستان بود جز امید به آینده و انرژی فراوان شنیده نمی‌شد. دوست داشتیم خبرهای خوش موفقیت‌جوانان‌مان در المپیک پیش‌رو و مسابقات جهانی را از زبان او بشنویم، ولی در برابر تقدیر الهی چه می‌شود کرد. درگذشت استاد مسعود اسکویی را به خانواده، دوستان و اهالی رادیو تسلیت گفته و برای آنان صبر الهی و برای آن مرد محترم و باوقار، رحمت الهی مسالت می‌کنم.
   
گوینده‌ای متعهد و مشتاق 
همچنین علی بخشی‌زاده، معاون صدای رسانه ملی هم در پیامی درگذشت مسعود اسکویی، گوینده رادیو را تسلیت گفت. در پیام تسلیت بخشی‌زاده عنوان شده است: با نهایت تأسف و تأثر درگذشت شادروان «استاد مسعود اسکویی» پیشکسوت گرانقدر عرصه رادیو و گوینده نام‌آشنا و صدای ماندگار رادیو ورزش را به جامعه رسانه و ورزش کشور تسلیت عرض می‌کنم. مرحوم مسعود اسکویی عزیز که عمر پربرکت خود را وقف خدمت به مردم و انعکاس شور و هیجان رویدادهای ورزشی به مخاطبان رادیو کرد، با صدایی گرم و گیرا و لحنی صمیمی و به یادماندنی، خاطرات ماندگاری را در اذهان شنوندگان به یادگار گذاشت. تعهد، اخلاق حرفه‌ای، شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر ایشان به ورزش و عشق بی‌حد و مرز به رادیو، الگویی ارزشمند برای نسل‌های آینده گویندگان و اهالی رسانه خواهد بود. درگذشت این گوینده پیشکسوت و پرتلاش، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه رسانه و ورزش کشور است. از خداوند متعال برای ایشان رحمت واسعه و علو درجات و برای خانواده محترم، صبر و شکیبایی آرزومندیم. او تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد و یاد و خاطره او همواره در قلب‌های‌مان زنده خواهد ماند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • اعتراض هواداران میلان به سیاست باشگاه؛ در سن سیرو هیچ صدایی شنیده نخواهد شد
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • آنچه درباره امام صادق‌(ع) کمتر شنیده‌اید
  • خاموشی صدایی ماندگار